Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2016 13:41 - Защо?
Автор: morningstarrr Категория: Забавление   
Прочетен: 899 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


     Днес се чувствам крайно заинтригувана от теб, от себе си, от всички нас. "Защо" - въпрос или отговор на въпроса сам по себе си, пораждащ други въпроси?
Защото ние мислим, защото ние съществуваме преди и сега, вчера и днес, тук и там, утре и нататък, винаги. 
Можем ли да се питаме всичко това и да си даваме еднозначен отговор? Всъщност, можем ли изобщо да си отговорим на въпрос, който не води до отговори, а само въпроси?
     Ако наистина за всички дела и думи в ежедневието има причина и тя се намира в нас, около нас или някъде, то тогава: защо не я намираме? Всеки ден попадаме в  разнородни ситуации, които ни карат да вземаме решения, мислейки, че сме в пълен контрол на чувствата и емоциите си, както и събитията случващи се около нас. Ала навярно всичко това е отдавна предрешено и просто е дошъл моментът, в който трябва да поемем по съответния път, вярвайки че ние го чертаем. Нека отново ви задам един въпрос, на който държа да си отговорите:

"Защо днес съм човекът, който трябваше да бъда преди време?" 

..странно как през главата ви минават спомени като на филмова лента - може би се върнахте в мига, в който отблъснахте любимия човек, или пък си дадохте сметка за времето, което е изтекло от момента, в който имахте нужда да бъдете подобреното си Аз. А може би се питате дали има значителна промяна и кои са факторите довели до нея.
Трябва да призная, че опитвайки се да отговоря на същото за себе си, срещам известни затруднения в това да открия периодите, в които съм претърпявала своите промени - тоест давам си сметка, че всичко се е намирало извън зоната на комфорт, където нещата просто се случват, а всички ние можем единствено да се вкопчим в това, което ни се дава и да се адаптираме към изборите си, пресмятайки вероятностите да бъдем други хора с друг живот.
     Някой или нещо ни превръща в това, което сме без да имаме дори най-малкото усещане за изменение. Не е ли невероятно как цялата Вселена е изградена от безброй прашинки, а навярно във всяка една от тях се побират всички неини безкрайности. Досущ като един въпрос с милиони отворени отговори, водещи до други такива въпроси.. хм, защо ли?






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: morningstarrr
Категория: Забавление
Прочетен: 9296
Постинги: 3
Коментари: 5
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930